Уилям Брадли Пит, който днес навършва 60 години, е роден на

...
Уилям Брадли Пит, който днес навършва 60 години, е роден на
Коментари Харесай

Честит рожден ден, Брад! Животът на една холивудска икона на 60

Уилям Брадли Пит, който през днешния ден навършва 60 години, е роден на 18 декември 1963 г. в малко градче в Оклахома. Баща му работел в транспортна компания, а майка му била учителка. Той е израснал в Мисури, който той разказва като земята на Марк Твен и Джеси Джеймс, с доста хълмове и езера.

Брад се занимавал със спорт в учебно заведение (тенис, голф, плуване) и ходел на черква всяка неделя. След това се записва в програмата по публицистика в Университета на Мисури. Искал да бъде публицист или журналист (учи реклама), само че той напуснал факултета си и потеглил на запад. В Калифорния, в Лос Анджелис и изключително в Холивуд.

HAPPY BRAD-DAY: Actor Brad Pitt is 60 today.
— ABC News (@ABC)
От пиле в снек бар до кражба на сърца: ранните дни на Брад Пит в Холивуд

Той се влюбва в правенето на филми още като дете, откакто гледа японския филм на ужасите „ Чудовищата на Франкенщайн “. По-късно той прекарва часове в киносалоните, като един път гледа пет поредни кино лентата „ Планетата на маймуните “. Никой обаче не му оказва помощ в Холивуд. Благодарение на приятния си външен тип младият мъж получава дребни функции в телевизионни излъчвания, а когато не работи, популяризира снек-бар, обличайки се в костюм на огромно пиле или разкарвайки стриптизьорки по домовете им след празненства.

Първата значима роля на Брад в югославския игрален филм „ Тъмната страна на слънцето “, той играе млад американец, който не може да се оправи със слънчевата светлина и развива рани и струпеи, когато е изложен на ултравиолетова радиация. Извън Югославия филмът получава малко внимание.

„ Thelma & Louise ”: Как една роля направи Брад Пит секс символ 

„ Thelma & Louise ”, режисиран от Ридли Скот, беше същинската смяна на играта за Брад. Джордж Клуни, различен незнаен по това време артист, се явява на прослушване пет пъти за ролята на младия непрокопсаник, който съблазнява героинята на Джина Дейвис, само че Скот избира Пит. След този филм той става прочут като секс знак, а след идната си поява във кино лентата на Робърт Редфорд „ A River Runs Through It “ е приет за способен артист. Пит призна, че е приемал канабис, с цел да се оправи с растящата си популярност в края на 90-те години.

90-те се трансфораха в неговото десетилетие: „ Интервю с върколак “, „ Легенди за рухването “, „ Se7en “, „ 12 маймуни “, „ The Devil's Own “, „ Седем години в Тибет “, „ Запознайте се с Джо Блек “, „ Боен клуб ”…

В началото на новия век той към този момент е една от водещите холивудски звезди.  Два пъти е почетен с купата „ Най-сексапилният жив мъж “. Той отговори на това, като разгласи списание People, което му даде тези трофеи, за „ Най-тъпото списание във Вселената “. Той в никакъв случай повече не беше приет за най-секси в света.

How Brad Pitt has become a real-life Benjamin Button! The star turns 60 today but seems to be ageing in reverse
— Daily Mail Online (@MailOnline)
От Гуинет до Дженифър: Бурната любовна история на Брад Пит

Приятелките на Брад Пит са най-вече актриси. Първоначално имал случки с Робин Гивънс и Джил Шолен, чиито имена не оставиха отпечатък в историята на изкуството. След това имаше връзка Джулиет Луис, неговата колежка във филмите „ Калифорния “ и „ Твърде млада, с цел да умреш? “

Но с Гуинет Полтроу, неговата колежка в „ Se7en “, разпали буен разказ. Той даже й подари годежен пръстен, включващ един голям и три по-малки диаманта. Той я назова „ неговият ангел, любовта на живота му “, когато завоюва " Златен глобус " за най-хубав артист в поддържаща роля за „ 12 маймуни “. Тя отхвърли функции, с цел да прекарва повече време с годеника си. Но всичко се срина най-после. Много години по-късно Гуинет твърди, че е била прекомерно млада за сериозна връзка: „ Тогава бях още дете и той беше прекомерно добър за мен! “

Бранджелина: Вътре във възхода и падението на мощната двойка на Холивуд

Те се разделят през 1997 година, а на идната година Пит среща Дженифър Анистън, звезда от телевизионното шоу „ Приятели “. Те се женят през 2000 година с грандиозна сватбена гала в Малибу. 

Бракът им продължи четири години. След това Пит се срещна с Анджелина Джоли в „ Mr. & Mrs. Смит ” през 2004 година До края на годината излиза наяве, че Брад и Анистън към този момент не са дружно. Пит и Джоли, въпреки това, твърдяха, че няма невярност: връзката им стартира едвам откакто артистът и брачната половинка му изцяло прекратиха връзката си. Журналистите настояват, че нежеланието на Анистън да стане майка е една от главните аргументи за раздялата.

Медиите не са отразявали толкоз задълбочено холивудска връзка след Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън. Джоли и Пит бяха щастливи почти десетилетие. Те имат три биологични и три осиновени деца и се интересуват от филантропични инициативи.

Инцидентът със аероплан разкрива шокиращи детайлности за раздялата на Брад и Анджелина

През 2016 година на борда на частен аероплан се случва историческа свада, за която Брад Пит и Анджелина Джоли съжаляват. Джоли разкри случая в дело, което заведе преди година и половина.

По думите ѝ излиза наяве, че Пит първо обвинил Джоли, че е снизходителна към децата, подчинявайки се на всяко тяхно искане. След това сцената се разиграва покрай тоалетната на самолета. Пит хванал главата на Джоли и я раздрусва, по-късно я хванал за раменете и я раздрусал още веднъж, преди да я удари във вратата на тоалетната. След това Пит неведнъж удрял тавана на самолета в гняв.

Пит се хвърли към един от синовете си, когато подкрепил Джоли, а Джоли сграбчила брачна половинка си откъм гърба, с цел да го спре. Пит почнал да души един от младежите и да удря различен в лицето, на първо място да свърши. Всички били ужасени. Джоли и децата се отправили към хотела без брачна половинка си, когато самолетът кацнал.

Борба със зависимостта: Брад Пит споделя за алкохолизма и възобновяване

Въпреки че няма съществено потърпевши при случая, по-късно Джоли и артистът се разделиха. Пит, от своя страна, спря да пие, даже почнал да посещава срещите на Анонимните алкохолици, и след известно време даде изявление, в което разказваше за пагубната си алкохолна взаимозависимост. Той сподели тогава, че към този момент не желае да живее по този метод.

От кошмара до мира: Натрапчивите фантазии на Брад Пит и намирането на разтуха

Миналата година Пит даде друго изявление за списание GQ, като този път описа в детайли за своите кошмари. Според него главният сън, който го е преследвал от четири-пет години, е бил по какъв начин някой скача върху него и го намушква с нож. 

Пит съобщи през 2022 година, че години наред се е борил да разпознава лицата на хората заради прозопагнозия (неспособност да разпознаваш хората). В изявление от 2013 година той декларира, че неспособността му да разпознава лицата на хората се е влошила толкоз доста, че постоянно желае да си остане у дома. Той не е публично диагностициран с прозопагнозия.

Възстановяване на живота му: Фокусът на Брад Пит върху фамилията, новите планове и по-светлото бъдеще

Журналистите в този момент хвалят Брад, представяйки го като добър човек. Предстоят му доста положителни функции, в това число идния психически трилър „ Вълци “, в който ще си партнира с Джордж Клуни, и към момента неозаглавена драма за водачи на спортни коли, в която той ще взе участие с Хавиер Бардем. За последния Пит получава 30 милиона $. Наскоро той завоюва първата си премия " Оскар " за работата си по кино лентата на Куентин Тарантино " Имало едно време в Холивуд ". Той изглежда доволен от актуалната си връзка с  дизайнерката на бижута Инес де Рамон.

Brad Pitt celebrates 60th birthday with girlfriend half his age after a year of romance
— Fox News (@FoxNews)
Пит се интересува от изкуство и се е научил да прави керамика и статуи. През 2022-2023 година девет от неговите статуи бяха изложени в Музея на изкуствата Sara Hildén в Тампере, Финландия, с произведения на музиканта Ник Кейв и художника Томас Хаусаго.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР